Zelfstandigenaftrek verdwijnt niet

Home » Blog » Nieuws » Zelfstandigenaftrek verdwijnt niet

Geplaatst door lamersrozendal in Nieuws op 13 augustus 2015

GOED NIEUWS VOOR ARTIESTEN, MUSICI EN ANDERE ONDERNEMERS

DE ZELFSTANDIGENAFTREK WORDT NIET AFGESCHAFT!

Bij het onderzoek naar de herziening van het belastingstelsel heeft de commissie Van Dijkhuizen gepleit voor het geleidelijk afschaffen van de zelfstandigenaftrek (en dus ook van de startersaftrek) voor zzp-ers en andere IB-ondernemers, dus ook voor zelfstandige artiesten, musici, kunstbeoefenaars e.d.

Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën wil de fiscale voordelen voor zelfstandigen beperken om het minder aantrekkelijk maken om zzp-er te worden. Met name de schijnzelfstandigheid is het kabinet een doorn in het oog. Bij schijnzelfstandigheid doen werknemers hetzelfde werk als zzp-er wat ze voorheen in loondienst deden. Op deze manier hoeven bedrijven geen werkgeverslasten af te dragen. En dat is niet de bedoeling!

Gelukkig voor de “echte” zelfstandigen is het kabinet terug gekomen op het besluit om de zelfstandigenaftrek af te schaffen. Dat scheelt kleine ondernemers al gauw ruim € 2.500 per jaar aan belasting en dus aan netto inkomen.

Wil je meer weten over de zelfstandigenaftrek, kijk dan even op het artikel dat ik hierover heb geschreven op onze site. (klik hier)

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande artikel? We staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op of laat hieronder een reactie achter. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Wim Rikkert, Register Belastingadviseur, werkzaam bij LamersRozendalBV